Cross the line

Stau drept şi în spatele meu orizontul zâmbeşte într-un apus de poveste. Cu mâinile pe lângă corp, cu capul aplecat puţin pe spate, privesc cerul în imensitatea sa. Nu aud şi nu vreau să văd decât albastru. Un albastru sfios, palid  şi îngheţat. Aşa e iarna albastrul – rece. Îmi cobor privirea în pământ studiind cu atenţie linia trasata în faţa mea. De ani întregi pe care am încetat să-i mai număr, am stat dincolo de această linie. Am alergat lângă ea, am trăit lângă ea, dar nu am avut niciodată curajul să o depaşesc. E o linie lungă ce şerpuieşte în viaţa mea până dincolo de orizonturi. La stânga e linia pe care am lasat-o în urmă. La dreapta e linia ce aşteptă mereu să-i merg alături. Sătul să mai alerg lângă ea, m-am oprit astăzi cu dorinţa să  păşesc dincolo. Şi  dincolo de linie eşti tu.

 Privirea mi-o ridic către tine. Te văd şi te simt. În ochi ţi se văd fluturii ce zboară albi ca fulgii de nea în dansul iubirii. În adierea vântului, părul îţi flutură în umbre de foc ce răzbat dinspre soarele ce se stinge la fel de rece ca iarna. În faţă se întinde în viaţa ce-o trăieşti linia ce te însoţeşte mereu. Dincolo de linia ta sunt eu. Liniile vietii noastre ne-au adus împreuna. Pământul se împarte în universul tău şi universul meu. Cerul are albastrul tău şi albastrul meu. Păsările cântă in trilurile tale şi trilurile mele.
Întinde mâna, iubito! Cuprinde-mi chipul în palmele tale şi ajută-mă să mă trezesc. Dincolo de linie sunt altfel de vise. Sunt vise in doi! Şopteşte-mi primăvara la ureche şi hai să înmugurim împreună.
 Păşeşte dincolo de linie iubito! Haide să păşim amândoi, inversănd stânga cu dreapta, unindu-ne cerul tău cu pământul meu şi păsările tale cu cântările mele.
De mână amândoi, să alergăm împreună pe linia vietii!

32 thoughts on “Cross the line

 1. Ioana says:

  Citind aceste randuri, m-am inaltat pe varfuri, am ajuns pana la cer si am dat norii la o parte. Am furat Soarele si l-am asezat pe Cerul nostru, iar de acolo va straluci pentru totdeauna! Te ador!

 2. Si uite ca in noaptea asta, tu soapta, ai gasit mangaierea lui maine…Cata bucurie e in tine, om bun. Prinde norocul si tine-l la fereastra, sa-ti lumineze departarea si dorurile.

  La multi ani Ioana !

 3. Ionut Milea says:

  frumoasa declaratie, inaltator sentiment iubirea. Sper si va doresc sa tina cateva eternitati.
  Fericirea celui care ofera se multumeste cu stiinta ca cel ce primeste, stie sa o faca. Ma bucur pentru voi.

 4. Anna – m-a atins raspunsul tau, ca de fiecare data. am sa-mi tin norocul aproape.multumesc.

  Ionut – multumesc ca esti aproape cu gandul bun si clipa fericita.

  Tự do ngọt ngào – lumea nu ar fi senina fara dragoste. iti multumesc si te mai astept.

 5. Maria says:

  …mi-a placut mult promtitudinea Ioanei….:)sa dainue aceste trairi intre voi!!…nu ma pot stapani:)prevad niste copii la fel de frumosi, talentati si romantici ca voi doi:)….

 6. Minunat!

  Oare am sa traiesc vreodata astfel de "declaratii"?

  Nu, sigur ca nu… am renuntat sa mai cred in iubire… Pentru mine acest capitol este incheiat pe veci.

  Sa fiti fericiti… 🙂

 7. memori3s says:

  Foarte frumoasa declaratia! Ma bucur pentru voi >:D< sper sa dansati impreuna in viata, iar cand unul se impiedica sa va sprijiniti unul pe celalalt, sa ramaneti uniti si cu dragoste si speranta in suflet! La multi ani Ioanei, sa fiti sanatosi si fericiti!

 8. Claudia, multumesc, dar sa nu iti pierzi speranta niciodata. nimic nu e imposibil.

  memori3s, ce frumos suna "sa dansam impreuna toata viata", multumesc mult.

  pandhora -multumesc de cuvinte si imbratisare.

  miki – iti multumesc pentru "senin"

 9. speranta mea e pierduta… degradata si arsa… 🙂

  "iubirile" mele din 2010 au fost jalnice.. mi-au lasat un gust amar.. m-au doborat…

  am renuntata la idee…

  fii tu fericit si pentru mine. poate eu nu merit decat neseriosi in viata mea!

 10. cand te-am cunoscut aveai o dorinta de a iubi imensa in tine. si o speranta de fier ca al tau cavaler e undeva aproape. nu vreau sa cred ca ti-ai pierdut speranta aia. fii puternica. pentru oricine exista cineva acolo, pus deoparte, indiferent princate obstacole treci pentru a ajunge la el.

 11. nu mai exista cavaleri. din pacate!

  cand esti ranita repetitiv… cand suferi din dragoste… cand esti jignita… ajungi sa nu mai crezi.

  iar eu NU MAI CRED IN IUBIRE!

 12. vanesa says:

  cata pasiune. si totusi:
  "ochi ţi se văd fluturii ce zboară albi ca fulgii de nea în dansul iubirii" se are ca pana la urma iti palce si iarna. macar asa putin de tot:P

 13. Ionut Milea says:

  DoarEu eu iti impartasesc opinia cu o mica erata. eu am atins norii inaltat de iubire, am atins dragostea, m-am bucurat netrebnic de darurile iubirii. Dar am ajuns sa cred ca iubirea trece prin portofel dupa ce vapaia se stinge. si eu am fost ranit dar speranta moare ultima.

  Tudor si Ioana tineti flacara apeinsa, nu lasati sa ajunga la mocnire, bucurati-va de orice scanteie se inalta din focul vostru minunat8. bucurati-va de el 100 de ani de acum inainte.

 14. Même en mauvaise traduction française, ce texte est magnifique. Ce texte me fait penser à une superbe chanson d'amour. Vous êtes un artiste et un poète, le savez-vous ?

 15. Ionut, flacara noastra a pornit de la o scanteie aprinsa acum multi ani… cu trecerea anilor falcara s-a stins devenind aproape inexitenta, dar scanteaia a continuat sa mocneasca chiar daca noi eram departe unul de altul… si apoi ne-am intalnit. scanteia aia, e ca un vulcan care a mocnit ani de zile asteptand sa erupa… nici nu stii ce valvataie o sa iasa. multumesc.

  RPL – j'ai d'abord écrit des poèmes.
  ils n'ont pas réussi à enlever le côté pessimiste
  donc sont nés dans les poèmes en prose
  et puis j'ai continué avec mon écriture d'aujourd'hui.
  désolé pour mon français.
  J'espère que le message est entendu.
  Merci beaucoup!

Lasă un răspuns