Sărbători cu bucurie

Cerul de vată e azi mai aproape. Norii pufoşi  dansează în valuri de zăpadă. Prin perdeaua de fulgi, albul se aşterne pe munţi şi în suflet. Ascuns după fereastră, în umbra tainică a focului ce arde în sobă, ascult iarna  ce a venit să ne croiască visele în fapte. Pe cărare omatul scârţâie timid în urme de paşi. Cine să fie la ceas atât de târziu?

Ninsoarea desenează forme felurite. Mistere tăcute se strecoară în liniştea nopţii ajungând sub fereastră. Sst…! Ascultă! În întuneric par să fie doar fulgii zgribuliţi în bătaia vântului. Dincolo de nori şi zăpadă, dincolo de linişte şi mister, cineva vine hotărât pe cărare. Cine să ne tulbure liniştea? Să fi uitat oare motanul, privându-l de căldura din casă în dauna iernii de afară? Ar putea fi vreun zmeu rătăcit? Vreo zână ce-şi caută prinţul?  Cu siguranţă ăsta nu e anotimpul pentru poveştile lor. 
Motanul toarce pe perna lui fără să-i pese de iarnă. În casă  dorm toţi, numai eu veghez la fereastră. Pentru că ştiu că  noaptea asta e magică. Pe cărare se aud spiriduşii. Acolo e moşul ce dă startul sărbătorilor sfârşitului de an. Iarna începe cu bucurie şi cu speranţe împlinite.

Umpleţi-vă ghetele cu daruri şi casa cu voie bună. Deschideţi-vă inima către cei dragi şi lăsaţi bucuria să vă împresoare. Merităm să fim mai buni şi putem fi doar dacă lăsăm magia sărbătorilor să ne intre în suflet. Pregatiţi-vă de sărbatori apropiindu-vă mai mult de oameni, zâmbind mai profund şi împărţind mereu speranţa. Tuturor,  vă doresc căldură în suflet!

11 thoughts on “Sărbători cu bucurie

 1. anelise says:

  awww ce frumos ca la tine ninge! totul e perfect asa, eu mai tre sa astept se pare pana voi privi peisajul asta pe geam.
  Sarbatorile au venit!

 2. Multumesc, Chu Nam Cuong. sa auzim numai de bine. multumesc

  alis – sa vina ninsoare si la voi. sa va acopere de puritate.

  multumesc de informare, Alice Georgiana.

  Monica – liniste sa fie, multumesc.

  Delinyka – imi place noua ta imagine. am sa revin cu parerile in cel mai scurt timp. numai bine.multumesc.

 3. memori3s says:

  Zapada zapada zapada sa fie si la noi, sa fie totul alb ca in basme si aroma Craciunului sa se faca simtita cat mai curand. Astept cu nerabdare primul fulgulet de nea care sa vesteasca patura de nea care o sa ne acopere, ca iarna isi intra in gratii cu adevarat si in orasul in care locuiesc..Hmm tu parca locuiesti pe alt taram mai spiridusule :D, ma bucur ca imparti cu noi magia valurile de zapada si a perdelei de fulgi.
  Sarbatori cu bucurie in suflet tuturor si ..multa sanatate, asta e speranta adevarata, sa o impartasim cu totii!

 4. momentan a disparut zapada si la noi, insa zilele trecute a fost feeric. iarna o sa-si intre in drepturi,macar de sarabori, fii linistita. multumesc mult pentru ganduri, memori3s.

Lasă un răspuns