miercuri, 29 aprilie 2009

Esti "googalit"?

Recent Google a lansat un produs intitulat Google Me, o aplicatie care va schimba intr-o anumita masura rezultatele cautarii numelor proprii. Evident ca va exista un pret, dar nu unul pe care il poti plati cash sau cu cardul. Ci cu pretul incalcarii vietii personale si a datelor cu character personal. Cu mana ta.
Prin acest serviciu, Google va ofera posibilitatea de a va edita profilul personal. Dati click aici si va veti putea completa profilul. Veti putea adauga poze, va veti putea crea o pagina personala, va veti putea actualiza informatiile personale, va veti putea pune link-uri catre alte profile sau pagini de internet sau va veti putea declara locatia pe harta Google.
Cand numele tau a fi cautat pe Google, in loc sa apara informatii dispersate, va aparea un profil complet, exact cum l-ai definit tu, in partea de jos a paginii de rezultate.
Ceea ce este ingrijorator este faptul ca Google va aduna si mai multe informatii despre noi, intr-o forma standardizata. Ba mai mult, va afla ce pagini personale avem, ce profiluri mai avem create pe internet, ca sa nu mai vorbim de reteaua de prieteni.
In spatele afirmatiei oficialilor de la Google, cum ca acest program a fost creat la insistentele utilizatorilor, se ascunde interesul companiei de a avea acces la cat mai multe informatii despre noi. Cu alte cuvinte, daca pe vremea comunistilor, existau persoane care ne intocmeau dosare, acum facem acest lucru de bunavoie, cu mana noastra.interesant, nu?

Niciun comentariu:

Fotografia mea

Un om obisnuit, calator prin lume si prin viata. In cautarea mea de sine, am calatorit in ultimii cinci ani in peste treizeci de tari, am fost voluntar in proiecte umanitare si am ajuns pedagog la o scoala pentru copii speciali in Danemarca.

Am scris doua carti, prima fiind o colectie de proza scurta adunate intr-un volum cu talc intitulat Raze de senin. A doua carte, un roman al descoperii omului intr-o altfel de viata, intr-o normalitate aproape ireala, o cautare a fericirii si a implinirii sufletesti.  O carte traita inainte de a fi scrisa, intr-o viata de om imbulzita in sase luni de zile, atat cat a durat proiectul umanitar din care faceam parte - "Iubesc. India mea". Un pasaj din carte precum si formularul de comanda le gasiti  aici.