Esti „googalit”?

Recent Google a lansat un produs intitulat Google Me, o aplicatie care va schimba intr-o anumita masura rezultatele cautarii numelor proprii. Evident ca va exista un pret, dar nu unul pe care il poti plati cash sau cu cardul. Ci cu pretul incalcarii vietii personale si a datelor cu character personal. Cu mana ta.

Prin acest serviciu, Google va ofera posibilitatea de a va edita profilul personal. Dati click aici si va veti putea completa profilul. Veti putea adauga poze, va veti putea crea o pagina personala, va veti putea actualiza informatiile personale, va veti putea pune link-uri catre alte profile sau pagini de internet sau va veti putea declara locatia pe harta Google.
Cand numele tau a fi cautat pe Google, in loc sa apara informatii dispersate, va aparea un profil complet, exact cum l-ai definit tu, in partea de jos a paginii de rezultate.
Ceea ce este ingrijorator este faptul ca Google va aduna si mai multe informatii despre noi, intr-o forma standardizata. Ba mai mult, va afla ce pagini personale avem, ce profiluri mai avem create pe internet, ca sa nu mai vorbim de reteaua de prieteni.
In spatele afirmatiei oficialilor de la Google, cum ca acest program a fost creat la insistentele utilizatorilor, se ascunde interesul companiei de a avea acces la cat mai multe informatii despre noi. Cu alte cuvinte, daca pe vremea comunistilor, existau persoane care ne intocmeau dosare, acum facem acest lucru de bunavoie, cu mana noastra.interesant, nu?

Lasă un răspuns