duminică, 26 octombrie 2008

Despre bloguri si inceputuri sau o descriere fara pretentii a ceea ce va fi

Ideea de a scrie vine de la sine. Stai intr-o zi in fata calculatorului si iti vine o idee pe care o dezvolti fara a merge neaparat spre un anume final. Dezvolti un cuvant, amplifici o fraza pana ajunge o metafora, compui o istorie din nimic si nimicul il expui la altii care il vor citi din plictiseala sau din pasiune pentru nimicuri epice mai mult sau mai putin reusite...Un inceput de blog e ca o casa noua. Trebuie intai sa iti faci o temelie, apoi sa ridici peretii, sa ii pui acoperisul si in final finisajele care pot dura o viata. finisezi, aranjezi, o iei de la capat... ai o idee, compui si scrii mai mult si mai mult si mai mult...
Cum va fi casa cea noua? Ce voi scrie aici? Va fi o casa facuta cu bun gust care va regasi in ea imbinari ale diverselor arhitecturi. Pentru unii, ceva obisnuit, pentru altii, dar mai ales pentru mine, va fi casa visurilor din copilarie si pana la adanci batranete...
Asa ca bun venit in casa noua! Usa mea e deschisa pentru toata lumea!

6 comentarii:

Au-delà des nuages se trouve mon monde! spunea...

Et voilà..tu as crée un blogue...très intéressant..chaque jour..j'entre ici..et je lis..et..surtout tu es la seule personne..(même si tu as un blogue dans la langue roumanie)avec je parle en français..Merci>:D<Félicitations!

tu26dor spunea...

inca odata G. (inca nu mi-ai spsu numele tau adevarat) iti multumesc pentru ca imi citesti articolele si mai ales pentru cuvintele sincere pe care mi le oferi. nu ma deranjeaza ca scrii in franceza. iti admir pasiunea. Felicitarile mele!

Au-delà des nuages se trouve mon monde! spunea...

Oui..Je ne te l'ai pas dit..:-d
Je m'appele Georgiana.:-d
De rien!Je fais cette chose avec plaisir(maintenant j'ai du temps libre..mais quand l'école commencera..je ne pourrai plus..rester devant mon ordinateur beaucoup de temps)..Amitiés,Georgiana.

tu26dor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tu26dor spunea...

multumesc Georgiana. Eu nu plec nicaieri de aici. ma gasesti oricand o sa ai placerea sa ma citesti si sa vorbim.
succes si multe realizari.

Au-delà des nuages se trouve mon monde! spunea...

J'ai compris..
Merci..

Fotografia mea

Un om obisnuit, calator prin lume si prin viata, in cautarea locului pierdut. 

Cu totii avem un loc pierdut pe care speram sa il descoperim macar odata in viata. In cautarea mea de sine, am calatorit in ultimii cinci ani in peste treizeci de tari, am fost voluntar in proiecte umanitare si am ajuns pedagog la o scoala pentru copii speciali in Danemarca.

Am scris doua carti, prima fiind o colectie de proza scurta adunate intr-un volum cu talc intitulat Raze de senin. A doua carte, un roman al descoperii omului intr-o altfel de viata, intr-o normalitate aproape ireala, o cautare a fericirii si a implinirii sufletesti. O carte traita inainte de a fi scrisa, intr-o viata de om imbulzita in sase luni de zile, atat cat a durat proiectul umanitar din care faceam parte - "Iubesc. India mea". Un pasaj din carte precum si formularul de comanda le gasiti  aici.